Δραστηριότητες

taygetos activities

Τα διαμερίσματα Ταΰγετος αποτελούν την ιδανική αφετηρία για τη γνωριμία σας με τη μεσσηνιακή Μάνη, αφού μπορείτε να συνδυάσετε το βουνό αλλά και τη θάλασσα το ίδιο εύκολα και γρήγορα. Επίσης είναι το ιδανικό σημείο εκκίνησης για όλους τους φυσιολάτρες και κυρίως τους περιπατητές και αναβάτες. Σε μικρή απόσταση από το χωριό και τα διαμερίσματα βρίσκεται το φαράγγι του Βυρού, το οποίο έχει συνολικό μήκος 20 χλμ. Στην αρχαιότητα ήταν ευρύτατα γνωστό ως «γέφυρα», ονομασία που οφείλεται στο γεγονός ότι συνέδεε το νομό με τη Λακωνία.

Η διαδρομή του είναι εντυπωσιακή καθώς το σημείο εκκίνησής του βρίσκεται σε υψόμετρο 1400μ. στον Ταΰγετο και μέσα από το δάσος της Βασιλικής και του Αΐ Δημήτρη κατευθύνεται προς την Καρδαμύλη και τη θάλασσα.

Εξίσου όμορφο και προκλητικό για όποιον θέλει να το διασχίσει είναι το φαράγγι του Ριντόμου, μήκους 19 χλμ, το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από την Καλαμάτα στην αρχή της Μεσσηνιακής Μάνης. Η πρώτη ιστορική αναφορά για αυτό γίνεται από τον Παυσανία (160 μ.Χ.).

Πρόκειται για ένα σύνολο από απότομους βράχους και ποταμάκια με κρυστάλλινα νερά τα οποία, σε συνδυασμό με τη βλάστηση και τις πυκνές συστάδες δέντρων, δημιουργούν μια εσωτερική δροσιά από την οποία το καλοκαίρι, ακόμη και το μεσημέρι, οι ηλιακές ακτίνες δεν κατορθώνουν να περάσουν. 

Για τους λάτρεις του υγρού στοιχείου προτείνουμε τις δαντελωτές παραλίες της μεσσηνιακής Μάνης, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τις κατοικίες Ταΰγετος. Τα πεντακάθαρα νερά, οι απάνεμοι κολπίσκοι και η ομορφιά του τοπίου, σε συνδυασμό με το κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της περιοχής θα μετατρέψει μια απλή επίσκεψη στην παραλία σε πραγματική απόλαυση και ψυχαγωγία.